top of page
x-Evenementen blauw.png

Elf Steden-tochten

van Stavoren via Molkwerum naar Hindeloopen

Molkwerum ligt precies tussen de Friese steden Stavoren en Hindeloopen. Tussen deze steden ligt alleen het fietspad langs de IJsselmeerdijk. Daarom komt het merendeel van de Elf Stedentochten – en dat zijn er veel – door Molkwerum. Wat je noemt eerste rang. Op de website Elfstedenonline worden alle mogelijke routes vermeld. 

Evenementen-lijst elf steden b.jpg
Evenementen-lijst elf steden a.jpg
Molkwerum Elfstedentocht

Elf Steden- steptocht

Het aanbod Elf Stedentochten (2023)

Elf Steden-wandeltocht

 

In mei 2023 kwam de 75ste (jubileum)editie van de jaarlijkse Elf Steden-wandeltocht door Molkwerum. De organisatie rekent elk jaar op de inzet van Molkwerumers – met name op de nooit aflatende inzet van ‘soepmeester’ Bauke bij het uitdelen van bouillon.

‘Het Bakkerswinkeltsje’ zorgt met Molkwarder koeke voor een energieboost. In 2023 hebben 525 deelnemers de tocht in vijf dagen uitgelopen. Tweeëendertig deelnemers deden het in drie dagen. Volgend jaar weer een!

Molkwerum Elfsteden wandeltocht
Molkwerum Elfsteden wandeltocht
Molkwerum Elfsteden wandeltocht
Molkwerum Elfsteden wandeltocht
Elf Steden-Motor- en Fietstocht

 

Een spectaculaire combinatie van twee traditionele tochten van 235 km, elk jaar op Tweede Pinksterdag. Aangemoedigd door supporters uit het dorp en muziek bij Het Séleantsje passeren 3.500 motoren, daarna 15.000 fietsers - van wielrenners met haast tot tandems en opoefietsen met een mandje aan het stuur - Molkwerum, richting Hindeloopen. 

Molkwerum Elfsteden motortocht

Traditie: de motortoertocht bestaat 86 jaar...

Molkwerum Elfsteden fietstocht

... en de fietstocht al 111 jaar! (in 2023)

Elf Steden-Oldtimer Rally

 

Op 20 mei 2023 passeerde de jaarlijkse Oldtimer Rally (voor voertuigen t/m 1949). Ca. 400 klassieke auto’s en 200 dito motoren waren te bewonderen op hun tocht richting Stavoren.

Molkwerum Elfsteden oldtimers
Molkwerum Elfsteden tractoren
Fryske Trekker Alvestêdetocht

 

Bijna 300 oude trekkers reden op 9 en 10 juni 2023 de Trekker Elf Stedentocht. Met fantastisch weer deze keer!

bottom of page