top of page
x-Nieuws blauw.png

Nieuws!

Oproepen, suggesties, goede ideeën: alles graag sturen naar Molkwerumwebsite@gmail.com!  

Boek Molkwar2.png

Herinneringen aan Molkwars voorbije tijden

(april 2024) In ‘Eartiids yn Molkwar. Een historisch document in twaalf verhalen’, beschrijft Berber de Vries het dagelijks leven in het dorp in de vorige eeuw. Herinneringen van dorpsbewoners geboren tussen 1920 en 1940 zijn door haar opgetekend en tussen 2016 en 2021 verschenen in de dorpskrant. Nu is deze ‘oral history’ in twaalf verhalen gebundeld en vanaf 27 april 2024 te koop – prijs is 10,00. Verkrijgbaar bij boekhandel Muizelaar in Koudum, museum Het Bakkerswinkeltje in Molkwerum, of via  dorpskrantmolkwar@gmail.com (+ evt. verzendkosten).

Meer informatie

Museum 'Het Bakkerswinkeltsje' gaat in mei weer open!

(april 2024) Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur! De vrijwilligers staan in de startblokken om het nieuwe seizoen tot een heel leuke ervaring te maken.

De koffie & koek staan (bijna) klaar!

Naar traditie voorziet Het Bakkerwinkeltsje de deelnemers van de Elfsteden-wandeltocht op 8 mei a.s. van (door de organisatie aangeleverde) bouillon en de onvolprezen Molkwarder Koeke!

Reunie april 2024-2.jpg

Reünie van Molkwarders op 20 april 2024

(januari 2024) Na vijf jaar is het zover: voor 20 april a.s. staat er weer een reünie van Molkwarders op de kalender! Er is een gevarieerd programma samengesteld met museumbezoek, een presentatie, gelegenheid om foto's te bekijken, een lopend buffet in Piacco, en alle gelegenheid om gezellig te praten en herinneringen op te halen. En niet te vergeten, een paar Molkwarder koeken in te slaan. Kijk voor meer informatie over aanmelding en foto's van de voorgaande edities op de reünie-website.

B&B 'Het Stations Koffiehuis' in uitzending Max

(januari 2024) De Molkwerumse Bed & Breakfast Het Stations Koffiehuis van Nico en Lies is onderwerp van het programma Bed and Breakfast van omroep Max. De opnamen vonden plaats in januari 2024. In het onderdeel 'uitje' komen ook Het Bakkerswinkeltje en het kuierpad voorbij. De uitzending is op dinsdag 16 april 2024 om 20.30 uur op NPO1!

zwerfafval_website.jpg

Zwerfafval: 23 maart Landelijke Opschoondag
Ook in Molkwerum en omgeving valt het een en ander op te rapen - met name wat na een flinke wind is aangespoeld op de oevers van het IJsselmeer. Maar ook langs het fietspad richting Koudum liggen veel blikjes, verpakkingen en bierflesjes. Wie zin heeft om het nuttige met het aangename te combineren kan zich aanmelden! De middelen worden dan bij de gemeente aangevraagd. Zie ook de website van Supporter van Schoon. 

Nieuws-Singer museum Laren.jpg
Museum Singer Laren: 'Frisse wind. Impressionisme van het noorden' (17 januari-5 mei 2024)

(januari 2024) Van 17 januari tot en met 5 mei 2024 waait er een frisse wind door de museumzalen van Singer Laren. In de bijzondere reizende tentoonstelling Frisse wind wordt in samenwerking met het Museum Kunst der Westküste (Alkersum/Föhr) en het Niedersächsisches Landesmuseum Hannover een topselectie getoond van het Duitse, Deense en Nederlandse impressionisme. Meer informatie

Nieuw op de website: De watersnood van 1825

(januari 2024) In 1825 werd Friesland - samen met Overijssel en een deel van Noord-Holland - verrast door een combinatie van noordwesterstorm en springtij: de dijken bleken hiertegen niet bestand en tweederde van de provincie overstroomde.

De roep om hulp bracht een golf van saamhorigheidsgevoel in de nieuwe Republiek der Nederlanden. Daarnaast was de ramp was een opmaat voor de reorganisatie van de waterschappen. Meer informatie

x-Nieuws concert.jpg
Concert Hélène Vijver en Feike Dijkstra

(januari 2024) Zondagmiddag 11 februari 2024 verzorgen sopraan Hélène Vijver en organist Feike Dijkstra een concert in de Lebuïnuskerk in Molkwerum, met muziek van o.a. Böhm, Bach, Zipoli en Pachelbel. Ook 'classics' van Bach (Jesu, joy of man's desiring), Wesley (Lead me, Lord), Mozart (Ave verum corpus) en Franck (Panis angelicus) passseren de revue. Bij de uitgang is een collecte. Plaatsen zijn beperkt!

Aanvang: 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur)

Reserveren: via 06 21626258

Nieuw op de website: Prent van Molkwerum uit 1669

(januari 2024) Toen Cosimo de' Medici in 1669 tijdens zijn reis door Europa Molkwerum bezocht, werd hij vergezeld door kunstschilder Pier Maria Baldi. Baldi maakte onderweg prenten van de locaties die het gezelschap aandeed. De grote collectie prenten wordt bewaard in de Biblioteca Medicea Laurenziana in Florence, Italië.  Baldi's prent van Molkwerum is nu op deze website te bewonderen!

Molkeuen - inloopavonden

Elke 2 weken op vrijdagavond vanaf 20.00 uur is er bij de Molkwarder biljartclub een inloop-avond voor nieuwe gegadigden (vooral ook jeugd en vrouwen worden aangemoedigd), voor een gezellige borrel of snackje.

Wie zin heeft om een balletje te stoten of gewoon gezellig te kletsen, wandel dan eens binnen! Lokatie: Dorpskeamer

Molkwerum kerstconcert klein.jpg

Kerstconcert 'In a Christmas Mood'

(december 2023) Zondag 10 december ben je om 16.00 uur van harte welkom in de Lebuïnuskerk om een concert in het teken van kerst bij te wonen.
Met Diana Terwal  (zang en klavecimbel) en John Terwal (klavecimbel en piano) reizen we in een klein uur door de tijd, van oudere kerstliederen uit de barok tot André Hazes en Youp van
’t Hek. Op het programma staan ook een paar prachtige jazzy Christmas songs en pareltjes van Jules de Corte.

                                                            

Bij de uitgang wordt een vrije gift voor een heel mooi doel gevraagd: de opbrengst gaat naar de Stichting Wensambulance, die mensen in hun laatste levensfase nog een keer meeneemt naar een dierbare plek, zoals het strand of een plek met goede herinneringen.

bottom of page